Lisa Kudrow Kimdir? Boyu Kilosu Kaç? (TV Dizileri Ve Filmleri)

 Lisa Kudrow, Amerikalı bir dizi ve sinema oyuncusudur. Özellikle Friends dizisindeki Phoebe Buffay rolüyle tanınmaktadır. Lisa Kudrow, 30 Temmuz 1963’te Kaliforniya’da Yahudi bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldiBabası Lee Kudrow bir doktordu, annesi Nedra Stern ise bir seyahat acentesinde çalışıyordu.

Lisa Kudrow son hali
Lisa Kudrow son hali


Lisa Kudrow Kaç Yaşında?

Kendisinin doğum tarihi 20 Temmuz 1963'dür. Lisa Kudrow, 2023 yılı itibari ile 60 yaşındadır.


Lisa Kudrow Boyu Kilosu Kaç?

Amerikalı oyuncu Lisa Kudrow'un, boyu 1.73 m ve kilosu 62 kg civarındadır.


Lisa Kudrow Kaç Kardeş?

Lisa Kudrow, dört kardeştir. Ablası Helene Marla Kudrow, ağabeyleri ise, David B. Kudrow ve Derrick Kudrow’dur.

Lisa Kudrow Eşi (Kocası) Kimdir?

Lisa Kudrow’un eşi Michel Stern’dir. Michel Stern, Fransız doğumlu bir Amerikan reklam yöneticisidirLisa Kudrow ve Michel Stern, 1995 yılında evlenmişlerdirÇiftin Julian Murray adında bir oğulları vardırLisa Kudrow, Friends dizisinde tanıştığı Michel Stern’a aşık olmuşturLisa Kudrow ve Michel Stern, Hollywood’un en uzun süreli evli çiftlerinden biridir.

Friends Dizisi Phoebe Buffay Karakter Analizi

Phoebe Buffay, Friends dizisinde Lisa Kudrow tarafından canlandırılan bir karakterdir. Phoebe, tuhaf, kafası karışık ama iyi kalpli bir masözdür. Annesinin intihar etmesi üzerine bir süre sokaklarda yaşamıştır ve arkadaşlarına sık sık bu dönemle ilgili garip hikâyeler anlatır. Kendi kendine gitar çalmayı öğrenmiştir, kafelerde kendi yazdığı şarkıları söyler. 

Ursula Buffay adında bir ikiz kardeşi vardır. Dizinin sonunda Mike Hannigan ile evlenir. Phoebe, dizideki en komik ve en sevimli karakterlerden biridir. Friends dizisi, 1994-2004 yılları arasında yayınlanan ve altı arkadaşın New York’ta yaşadığı komik ve duygusal olayları anlatan bir sitcomdur. Dizi, tüm zamanların en popüler ve başarılı dizilerinden biri olarak kabul edilmektedir.


Friends Dizisi Oyuncuları

“Friends” dizisinin altı ana karakteri şunlardır:

  1. Jennifer Aniston - Rachel Green
  2. Courteney Cox - Monica Geller
  3. Lisa Kudrow - Phoebe Buffay
  4. Matt LeBlanc - Joey Tribbiani
  5. Matthew Perry - Chandler Bing
  6. David Schwimmer - Ross Geller

Lisa Kudrow TV Dizileri

Lisa Kudrow’un yer aldığı bazı televizyon dizileri şunlardır:

  • Friends (1994-2004): Lisa Kudrow, bu popüler sitcomda Phoebe Buffay ve onun ikiz kardeşi Ursula Buffay karakterlerini canlandırmıştır.
  • The Comeback (2005): Lisa Kudrow, bu kara mizah dizisinde Valerie Cherish adlı eski bir sitcom yıldızını oynamıştır. Valerie, kariyerini canlandırmak için yeni bir reality show’a katılır, ancak kendini rezil durumlara düşürür. Lisa Kudrow, bu rolüyle bir Altın Küre adaylığı elde etmiştir.
  • Web Therapy (2011-2015): Lisa Kudrow, bu internet dizisinde Fiona Wallice adlı bir terapisti canlandırmıştır. Fiona, kısa ve yüzeysel web kamerası seanslarıyla müşterilerine yardım etmeye çalışır, ancak genellikle onların sorunlarını daha da kötüleştirir. Lisa Kudrow, bu diziyi tasarlamış ve yapımcılığını üstlenmiştir.
  • The Good Place (2016-2020): Lisa Kudrow, bu fantastik komedi dizisinde Hypatia of Alexandria adlı bir karakteri konuk oyuncu olarak oynamıştır. Hypatia, ölümden sonra var olan bir cennet benzeri yerde yaşayan eski bir filozoftur. Dizide, ölen insanların iyi veya kötü davranışlarına göre farklı yerlere gönderildikleri bir evren tasvir edilmektedir.

Lisa Kudrow Filmleri

Lisa Kudrow’un oynadığı bazı filmler şunlardır:

  • Analyze This (1999): Lisa Kudrow, bu komedi filminde Laura MacNamara adlı bir psikiyatristi oynamıştır. Laura, mafya babası Paul Vitti’nin (Robert De Niro) terapisti olan nişanlısı Ben Sobel’in (Billy Crystal) hayatını paylaşmaya çalışır. Film, hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından beğenilmiştir.
  • Romy and Michele’s High School Reunion (1997): Lisa Kudrow, bu kült klasik filminde Michele Weinberger adlı bir moda tasarımcısı adayını oynamıştır. Michele, en yakın arkadaşı Romy White (Mira Sorvino) ile birlikte lise mezuniyet balosuna katılmak için yalanlar söyleyerek kendilerini başarılı ve zengin göstermeye çalışır. Film, Lisa Kudrow’un komik performansıyla öne çıkmaktadır.
  • The Opposite of Sex (1998): Lisa Kudrow, bu kara mizah filminde Lucia DeLury adlı bir öğretmeni oynamıştır. Lucia, eşcinsel kardeşi Bill’in (Martin Donovan) hamile sevgilisi Dedee (Christina Ricci) ile başa çıkmak zorunda kalır. Film, Lisa Kudrow’a bir Altın Küre adaylığı kazandırmıştır.

Yorumlar