David Schwimmer Kimdir? Boyu Kilosu Kaç? Filmleri Ve TV Dizileri?

David Schwimmer boyu
David Schwimmer

 

David Schwimmer, Amerikalı bir aktör, yapımcı ve yönetmendir. En çok, 1994-2004 yılları arasında yayınlanan popüler komedi dizisi Friends dizisinde Ross Geller karakterini canlandırmasıyla tanınır. Bu rolüyle Emmy Ödülü’ne aday gösterilmiş ve dünya çapında ün kazanmıştır. Ayrıca birçok film ve televizyon yapımında da rol almış ve bazılarını yönetmiştir. Kendisi aynı zamanda bir tiyatro kurucusu ve hayvan hakları savunucusudur.


David Schwimmer Kaç Yaşında? Burcu Ne?

Ünlü aktör, 2 Kasım 1966’da doğduğu için şu anda 56 yaşındadır. Burcu ise Akreptir.


David Schwimmer Boyu Kilosu Kaç?

David Schwimmer'in boyu 185 cm ve kilosu 80 kg civarındadır.

David Schwimmer Evli Mi? Çocuğu Var Mı?

David Schwimmer, 2010 yılında İngiliz fotoğrafçı Zoe Buckman ile evlenmiş ve 2011 yılında Cleo adında bir kız çocuğu sahibi olmuştur. Ancak çift, 2017 yılında ayrılmıştır. David Schwimmer’ın şu anda bir eşi veya sevgilisi olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır.

David Schwimmer Oynadığı Tv Dizileri


David Schwimmer, Amerikan sinema oyuncusu, yönetmen ve prodüktördür. Daha çok Friends dizisinde canlandırdığı “Ross Geller” karakteriyle tanınır. Friends haricinde birçok film ve dizide de rol almıştır. İşte David Schwimmer’ın oynadığı bazı diziler:

  • Band of Brothers: Bu dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Avrupa’da görev yapan 101. Hava İndirme Tümeni’nin 506. Alayı’nın E Şirketi’nin gerçek hikayesini anlatmaktadır. David Schwimmer, dizide E Şirketi’nin ilk komutanı olan Herbert Sobel’i canlandırmıştır.
  • Madagascar: Bu animasyon film serisi, New York’taki Central Park Hayvanat Bahçesi’nden kaçan dört hayvanın maceralarını konu almaktadır. David Schwimmer, seride sürekli hastalıklarla boğuşan ve tedavi gören zürafa Melman’ın seslendirmesini yapmıştır.
  • Intelligence: Bu dizi, Birleşik Krallık Siber Suçlar Birimi’nde çalışan bir grup ajanın yaşadığı komik olayları anlatmaktadır. David Schwimmer, dizide Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’ndan gelen ve kendini beğenmiş bir ajan olan Jerry Bernstein’ı oynamıştır.
  • Will & Grace: Bu dizi, New York’ta yaşayan iki arkadaş olan Will Truman ve Grace Adler’ın ilişkilerini ve çevrelerindeki insanlarla olan etkileşimlerini anlatmaktadır. David Schwimmer, dizinin 10. sezonunda Grace’in sevgilisi olan Noah Broader’ı oynamıştır.
  • American Crime Story: Bu dizi, Amerika’da gerçekleşen ünlü suç vakalarını dramatize ederek anlatmaktadır. David Schwimmer, dizinin ilk sezonu olan The People v. O. J. Simpson’da O. J. Simpson’ın avukatı ve arkadaşı olan Robert Kardashian’ı canlandırmıştır.
  • Web Therapy: Bu dizi, internet üzerinden terapi seansları veren ancak pek de başarılı olmayan bir psikoterapist olan Fiona Wallice’in maceralarını konu almaktadır. David Schwimmer, dizinin 2. sezonunda Fiona’nın eski sevgilisi olan Newell Miller’ı oynamıştır.
  • Friends: David Schwimmer, Friends dizisinde Ross Geller adında bir paleontologu oynamıştır. Ross, Rachel Green, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani ve Phoebe Buffay adlı beş arkadaşıyla birlikte New York’ta yaşayan ve aşk, iş, arkadaşlık gibi konularda çeşitli maceralar yaşayan bir karakterdir.

David Schwimmer Filmleri

  • The Pallbearer: Bu film, liseden mezun olduktan sonra hayatını düzene sokmaya çalışan bir adamın, eski sınıf arkadaşının annesiyle yaşadığı ilişkiyi anlatmaktadır. David Schwimmer, filmde başrol karakteri olan Tom Thompson’ı oynamıştır.
  • Run Fatboy Run: Bu film, hamile bıraktığı nişanlısından kaçan bir adamın, pişmanlık duyup onu geri kazanmak için maraton koşmaya karar vermesini konu almaktadır. David Schwimmer, filmi yönetmiş ve ayrıca bir cameo rolünde de görünmüştür.

Friends Dizisi Oyuncuları Kimler?

“Friends” oyuncuları ve karakterleri:

  1. Jennifer Aniston - Rachel Green
  2. Courteney Cox - Monica Geller
  3. Lisa Kudrow - Phoebe Buffay
  4. Matt LeBlanc - Joey Tribbiani
  5. Matthew Perry - Chandler Bing
  6. David Schwimmer - Ross Geller

Yorumlar