Matt LeBlanc Kimdir? Nereli, Boyu Kilosu Kaç? Filmleri? Eşi Kim?

 

Matt LeBlanc boyu
Matt LeBlanc

Matt LeBlanc, Amerikalı bir oyuncu, yapımcı ve komedyendir. En çok NBC durum komedisi Friends ve yan ürünü Joey’de Joey Tribbiani karakterini canlandırmasıyla tanınır. Friends’teki rolüyle üç Emmy Ödülü adaylığı kazanmıştır. Ayrıca Episodes dizisinde kendisinin kurgusal bir versiyonunu oynamış ve bu performansıyla bir Altın Küre Ödülü almıştır.


Matt LeBlanc Kaç Yaşında?

Matt LeBlanc, 25 Temmuz 1967’de Newton, Massachusetts’te doğmuştur. Annesi Patricia, bir ofis müdürü, babası Paul ise bir tamircidir. Babası Acadian, annesi ise İtalyan kökenlidir. Liseden sonra modellik yapmaya başlamış ve daha sonra çeşitli reklam filmlerinde ve televizyon dizilerinde rol almıştır. 1994’te Friends dizisine katılmadan önce cebinde son 11 doları kalmıştır.


Matt LeBlanc Evli Mi? Çocuğu Var Mı?

Matt LeBlanc, 2003’te Melissa McKnight ile evlenmiş ve 2004’te Marina Pearl adında bir kızı olmuştur. Ancak çift 2006’da boşanmıştır. Daha sonra Andrea Anders ile 2006-2015 yılları arasında bir ilişkisi olmuştur. 2016’dan 2020’ye kadar Aurora Mulligan ile birlikte olmuştur. Matt LeBlanc aynı zamanda bir motorsiklet tutkunudur ve çocukluğundan beri motorsiklet kullanmaktadır.


Matt LeBlanc Burcu Ne?

Matt LeBlanc’in burcu Aslan’dır. 25 Temmuz 1967’de doğmuştur. Aslan burcu olanlar, liderlik, yaratıcılık, cömertlik ve cesaret gibi özelliklere sahiptirler. Aynı zamanda gururlu, inatçı, kibirli ve egosantrik olabilirler.


Matt LeBlanc Sevgilileri

Matt LeBlanc, dizi boyunca pek çok sevgiliye sahip olmuş bir karakterdir. Ancak gerçek hayatta da birçok ilişkisi olmuştur. İşte Matt LeBlanc’in sevgilileri:

  • Melissa McKnight: Matt LeBlanc, 1997’de tanıştığı İngiliz manken Melissa McKnight ile 2003’te evlenmiştir. Çiftin Marina Pearl adında bir kızı olmuştur. Ancak Matt LeBlanc, 2006’da Joey dizisindeki rol arkadaşı Andrea Anders ile ilişki yaşamaya başlayınca boşanmıştır.
  • Andrea Anders: Matt LeBlanc, Joey dizisindeki rol arkadaşı Andrea Anders ile 2006’da birlikte olmaya başlamıştır. Çift, 2015’e kadar devam eden bir ilişki yaşamıştır.
  • Aurora Mulligan: Matt LeBlanc, 2016’da Top Gear dizisinde tanıştığı İrlandalı yapımcı Aurora Mulligan ile çıkmaya başlamıştır. Çift, 2020’ye kadar birlikte görülmüştür.

Matt LeBlanc Sinema Filmleri


Matt LeBlanc, birçok filmde rol almış başarılı bir oyuncudur. İşte onun bazı filmleri:

  • Charlie’nin Melekleri: Tam Gaz: Bu filmde, Matt LeBlanc, Charlie’nin Melekleri adlı ünlü dedektif grubunun bir üyesi olan Jason Gibbons'u oynamaktadır. Film, aksiyon, macera ve komedi dolu bir maceradır.
  • Uzayın Derinliklerinde: Bu filmde, Matt LeBlanc, uzay gemisi Jupiter 2’nin pilotu olan Yüzbaşı Don West’i oynamaktadır. Film, ailelerini kurtarmak için uzayda tehlikeli bir yolculuğa çıkan Robinson ailesinin hikayesini anlatmaktadır.
  • Episodes: Bu dizide, Matt LeBlanc, kendisinin kurgusal bir versiyonunu oynamaktadır. Dizi, İngiliz bir çiftin Amerika’ya gelip başarılı bir televizyon dizisi yapmaya çalışmasını konu almaktadır. Matt LeBlanc, bu dizideki performansıyla bir Altın Küre Ödülü kazanmıştır.
  • Aşk Hastası: Bu filmde, Matt LeBlanc, evli bir adam olan Adam Burns’ü oynamaktadır. Film, Adam’ın karısının işe geri dönmesiyle ev işleri ve çocuk bakımıyla uğraşmasını ve komik durumlara düşmesini anlatmaktadır.

Friends Dizisi Joey Tribbiani Karakteri

Matt LeBlanc, Friends dizisinde Joey Tribbiani adlı bir karakteri canlandıran Amerikalı bir oyuncu, yapımcı ve komedyendir. Joey, dizide arkadaş grubunun en çapkın, en esprili ve en saf üyesidir. Ünlü bir oyuncu olma hayaliyle yaşayan Joey, pek çok kadınla ilişki yaşar, ancak hiçbirine bağlanmaz. İtalyan asıllı Joey, dizide “How you doin’?” (Nasılsın?) ve “Joey doesn’t share food!” (Joey yemeğini paylaşmaz!) gibi unutulmaz repliklere imza atar.

Friends, 1994-2004 yılları arasında yayınlanan ve 10 sezon 236 bölüm süren bir durum komedisi dizisidir. Dizi, New York’ta yaşayan altı yakın arkadaşın (Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler ve Ross) aşk, iş, aile ve arkadaşlık gibi konularda yaşadıkları maceraları anlatır. Dizi, hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden büyük beğeni toplamış ve pek çok ödül kazanmıştır.


Friends Dizisi Oyuncuları Kimler?

“Friends” dizisinin altı ana karakteri şunlardır:

  1. Jennifer Aniston - Rachel Green
  2. Courteney Cox - Monica Geller
  3. Lisa Kudrow - Phoebe Buffay
  4. Matt LeBlanc - Joey Tribbiani
  5. Matthew Perry - Chandler Bing
  6. David Schwimmer - Ross Geller

Yorumlar